Монография

День за днем, рік за роком − 30 років!

 

Колективом авторів кафедри управління та економіки фармації ІПКСФ НФаУ: Толочко В.М., Чешева М.В., Міщенко І.В., Должнікова О.М., Вакуленко Д.В., Зарічкова М.В., Артюх Т.О., Музика Т.Ф., Великий Д.Л, Подгайний Г.Я., Немченко О.А., Медведєва Ю.П., видано монографію «Історія кафедри управління та економіки фармації ІПКСФ» за ред. В.М. Толочко. −  Х.: Тім Пабліш Груп, 2014. − 160 с.

Видання знайомить з історією створення та діяльності кафедри управління та економіки фармації ІПКСФ Національного фармацевтичного університету. Рекомендовано Вченою радою Інституту підвищення кваліфікації спеціалістів фармації НФаУ( протокол № 2 від 06.03.2014 р.)

Для широкого кола читачів.

Монография

«Будемо вірними славі наших попередників, завжди пам’ятатимемо, що ми без них − ніхто, що вони для нас − усе! Шануймо та цінуймо нашу історію, бережемо сучасність…»

(стор. 614 з Історії Національного фармацевтичного університету (За заг. ред. В.П. Черниха. − Х.: Вид-во НФаУ: Золоті сторінки, 2005)

 

На сьогодні колектив кафедри УЕФ ІПКСФ пройшов шлях у 30 років. Це багато, чи мало?! У порівнянні з історією розвитку університету, від ХФІ і до НФаУ, у продовж більше 200 років це небагато. Разом з тим кафедра має свою історію, яка співпадає із започаткуванням у складі ХФІ післядипломної підготовки спеціалістів фармації, від факультету удосконалення провізорів і до Інституту підвищення кваліфікації спеціалістів фармації. Кафедра УЕФ ІПКСФ продовжує бути опорною і посідає провідне місце у післядипломній підготовці фахівців фармації в Україні.

За увесь період діяльності на кафедрі проведено 356 циклів з підвищення кваліфікації 14,5 тис. спеціалістів фармації. Серед них, відповідно, відбулося 145 циклів на державне замовлення для 6,34 тис. спеціалістів і 211 циклів на позапланове замовлення для 8,15 тис. спеціалістів.

Одночасно проведена первинна спеціалізація (інтернатура) для випускників НФаУ і фармацевтичних факультетів медичних та інших університетів на 30 циклах. Загалом охоплено більше 12,0 тис. провізорів-інтернів.

Географія діяльності кафедр ІПКСФ досить широка і охоплює майже усі регіони України, в тому числі кафедра УЕФ.

У подальшому завдання перед ПВС кафедри УЕФ ІПКСФ залишаються досить напруженими, тому що потреба у підвищенні кваліфікації спеціалістів фармації зростає і вимагає впровадження сучасних форм і методів його проведення, в тому числі у вигляді дистанційного навчання.

Передбачається також розширення міжнародного співробітництва з громадськими і професійними об’єднаннями, асоціаціями університетів і фармацевтичних факультетів, навчально-методичними структурами і підрозділами наукової і практичної фармації.

Важливим залишається збереження історичного надбання і традицій кафедри, виховання на них нової генерації ПВС.

Монографія

монография

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.